time kasih bintang2 followers sya...

Friday, April 15, 2011

housmate skandel bubuk

Housmate ku dengan bubuk..

Bubuk? . . . sy tataola ape nama sintifik dia..yg saya tahu bubuk tu ada dkt beras . . . mungkin boleh panggil ulat beras kot . . . semalam housmate sy bawak keluar beras dia . . . sbb dah lama tak masak.. bila wat kuar je . . . kami  dan dia sgt terkejut . . .sbb terlalu banyakla bubuk didalamnya..housmate sy ni berbangsa cina..namanya Choi Ming Di..sgt kelaka apabila dia cepat2 mencari pak cik google dan mencari maklumat mengenai bubuk yang ada dekat berasnya itu.


Berasa bertambah kelaka bila dia menyatakan dengan agak pelatnya bahawa bubuk terdapat tujuh generasi . . satu generasi mengambil masa kira2 25 hari dah setelah itu akan muncul generasi seterusnya dan bubuk pada berasnya itu sudah sampai ke pada generasi ketiga coz dah 3 bulan dia tak wat kuar berasnya itu . . . ahahahhahaha rasa nak gelak kuat2 . . coz muka dia sgt serius . .

Esoknya saya keluar bilik . . sy tgk housmate sy tu masih mencari bubuk didalam berasnya . .sy tanya, dari semalam buang ta habis2 lagi ke??.. dia gelak je..katanya takut terkena mutasi kalau makan beras tu nanti . . . saintis betul bahasa yang digunakannya . . melihatnya mata yang sepet dan sangat sweet sy terus menolongnya membuang bubuk tersebut . .

p/s: thanks housmate ku Choi Ming Di . . kerana mencetuskan tawa dalam umah kita n thanks untuk fakta2 tentang bubuk itu..tambah satu ilmu baru . .  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...